Home Activiteiten Geschiedenis Mediatheek Routeplan Vacatures Nieuws Sitemap Contact
                 
             
             
       

voesenek-transport.nl » nederlands » activiteiten      

Nederlands

English

Francais

             

Activiteiten

Temidden van de grote logistieke dienstverleners in de foodsector weet familiebedrijf Koel- en vriestransport Voesenek b.v. uit Breda zich nog immer zonder echt grote problemen staande te houden. In de sector waarin in de afgelopen jaren tal van familiebedrijven werden verkocht of failliet gingen, realiseert Voesenek zelfs de nodige groei, wat in 2001 leidde tot de verhuizing naar een nieuwe locatie.

   
Van oorsprong is Voesenek een vleesvervoerder. In de jaren 50, kreeg vader Voesenek een concessie van de gemeente Breda om het vlees voor grossiers en slagers in de regio te vervoeren.

Het Bredase bedrijf is in de opvolgende decennia gestaag gegroeid naar een omvang van meer dan zestig eenheden, waarbij reeds na enige jaren alle producten geconditioneerd vervoerd werden.
 

   
Inmiddels heeft het bedrijf zich in twee disciplines gespecialiseerd. Distributie ritten binnen Nederland en België en groepageverkeer naar Frankrijk.
Een beperking van het werkgebied is noodzakelijk om een goede frequentie te bieden aan buitenlandse opdrachtgevers volgens Voesenek.
   
Het bedrijf heeft de afgelopen jaren de nodige investeringen gedaan om de ladingen aan de HACCP-eisen te laten voldoen. Men zweert daarbij bij één temperatuur per lading. Scheidingswanden voor koel- en vriesgedeelten in een en dezelfde trailer zijn bij Voesenek taboe. Er zijn wel tussenwanden maar die zijn uitsluitend om de ruimte van een deellading te verkleinen.

Voesenek heeft een hoge mate van standarisatie. Het wagen park bestaat enkel uit Iveco's, zijn er opleggers van Heiwo en Cheraeu en zijn alle koelmachines van Thermo King
 

   
Voor Voesenek geldt dat de klanten willen dat de temperaturen worden geregistreerd. Sinds jaar en dag is het bedrijf klant bij Thermo King, dus alles wat de afgelopen jaren aan Thermo King materieel is aangeschaft, voornamelijk SL 300 koelmotoren, is van het zogeheten 'smart reefer' -type, waarbij de datalogger standaard is ingebouwd. De uitdraai dient met een laptop te gebeuren op de thuisbasis. De ervaring is echter dat klanten standaard een uitdraai willen hebben.

Voesenek heeft in Breda een eigen op- en overslag met een EG-erkenning die wekelijks door door de RVV gecontroleerd wordt alsook maand- en kwartaal rapportages.

   
Voesenek weet zich goed te handhaven tussen alle reuzen in het segment. Er zijn tal van partijen die zelf opslaan en alleen behoefte hebben aan hoogwaardig, geconditioneerd vervoer. Dat zijn de klanten die bij Voesenek terecht komen. Het bieden van flexibiliteit, die de producenten met een eigen wagenpark nooit kunnen realiseren is de kracht van Voesenek.

Met de realisering van het nieuwe pand slaat Voesenek drie vliegen in één klap. De ontsluitingswegen zijn goed, er is ruimte voor eigen onderhoud aan het wagenpark en er is voldoende ruimte voor tijdelijke opslag. De eigen truckwasstraat zorgt voor smetteloze wagens, die niet alleen voor Voesenek maar ook een visitekaartje voor de opdrachtgevers zijn.

   

Copyright © 1996-2003. Koel- en vriestransport Voesenek b.v. All rights reserved. Reproduction in whole or in part in any form or medium without express written permission is prohibited. All logo's are trademarks of their respective owners.